500 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Bedava!

Yapışkan Andız Otu Manisa

Tarih: 03.05.2025 23:51
Yapışkan Andız Otu Manisa
Yapışkan Andız Otu Kanser tedavisinde, sinir ucu iltihabı, eklem ağrıları, migren, solunum yolu hastalıkları, kalp- damar rahatsızlıkları gibi durumlarda çok sık kullanılmaktadır.

Yapışkan Andız Otu Ne İşe Yarar?

Yapışkan Andız Otu, tarih boyunca çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Bu bitkinin en önemli özelliklerinden biri, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmasıdır. İçeriğinde bulunan doğal bileşenler, vücudun direncini artırır ve hastalıklara karşı koruma sağlar. Ayrıca, bu bitkinin antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltarak, hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunur. Andız Bitkisi, aynı zamanda sindirim sistemi sağlığını destekler ve sindirim problemlerini hafifletir. Mide ağrıları, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunların giderilmesinde etkili bir rol oynar. Bunun yanı sıra, bu bitki solunum yolu rahatsızlıklarına karşı da faydalıdır. Özellikle soğuk algınlığı, öksürük ve bronşit gibi durumlarda rahatlama sağlar. Yapışkan andız otu, cilt sağlığına da olumlu etkiler sunar; ciltteki iltihaplanmaların ve kızarıklıkların azalmasına yardımcı olur. Ayrıca, yara iyileştirici özelliği ile bilinir ve cilt yaralarının daha hızlı iyileşmesine katkıda bulunur. Bu bitkinin, kadın sağlığı üzerinde de olumlu etkileri vardır; adet düzensizliklerini düzenler ve adet öncesi sendromunu hafifletir. Andız Otu, genel vücut sağlığını destekleyici özellikleri ile bilinir ve düzenli tüketimi, kişinin daha enerjik ve sağlıklı hissetmesine yardımcı olabilir.

Yapışkan andız otu kullanımı:
siparişte çay olarak kullanılması için taze  öğütülmüş olarak gönderilir

  • 1 litre suyu kaynatıp içine 2 – 3 orta boy andız otu atın ve 12 dakika kadar üstü kapalı olarak kısık ateşte kaynatın.
  • Kaynama bitince altını kapatıp demlenmeye bırakın. 10 – 20 dakika sonra karışımı bir kaba süzerek alın.
  • Böylece günlük kullanım için gerekli olan çayınız hazırlanmış olur. Yapışkan andız otu hazırlanışı taze ve doğal olan otlardan yapılmalı ve hazırlanan çay günlük olarak içilmelidir.
  • Yapışkan andız otu suyunu 24 saat içerisinde tüketmeniz gerekir. 21 günlük kürden sonra faydasını görebilirsiniz.
  • Kurutulup toz haline getirilmiş yapışkan andız otu yaprakları, yaraların üzerine serpilerek de kullanılır. Alkolde hazırlanan tentürünün, mikropların öldürülmesi için kullanılabileceği söylenir.
  • Kanayan açık yaranın üzerine taze yaprakların konulması halinde, kanın pıhtılaşmasını sağladığı bilgisi mevcuttur.
  • Romatizmal eklem iltihabı ve eklem ağrıları için de andız otu çayı hazırlanarak banyo küvetine katılır ve içine girilirse iyi gelebilir.

Yapışkan Andız Otu Zararları ve Yan Etkileri
  • Yapışkan andız otunun belirgin zararları ve yan etkileri henüz yoktur. ...
  • Düzenli ilaç kullananların, kronik hastalıkları olanların, hamilelerin ve emziren annelerin yapışkan andız otu kürleri uygulamaları önerilmez.
  • Küçük çocuklara verilmesi de kesinlikle doğru değildir.

Kanser tedavisinde etkili gıdalar

Kanserden korunmak için vitamin ve mineral içeriği yüksek doğal gıdalar tercih edilmelidir. Kırmızı pancar, havuç, kırmızıbiber, kırmızılahana ve ısırgan gibi zengin mineral yapısına sahip gıdaların kanser tedavisinde etkilidir. A vitaminden zengin yeşil-sarı sebzeler ve meyveler, kanserojen maddelerin etkisini azaltır. Çinkonun en zengin kaynakları, ay çekirdeği, su ürünleri, etler, mantar, yumurta ve kuru baklagillerdir. Yeterli düzeyde çinko alımı, A vitamininin etkisini artırır ve savunma sistemini güçlendirerek kansere karşı koruyucudur. En çok su ürünlerinde ve kepeği ayrılmamış tahıl ürün­lerinde bulunan selenyumun yeterli miktarda tüketimi önemlidir. İyot eksikliği tiroit bezinde kanser oluşturma riskini artırabilir. İyotun en iyi kaynağı iyotlu tuzdur. Kemik ve kalın bağırsak kanseri riskini azaltan kalsiyumun en iyi kaynağı süt, yoğurt, peynir, dondurma, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagillerdir. Ayrıca brokoli, zencefil, zerdeçal ve üzüm çekirdeğinin de kansere karşı koruyucu görev gördüğü bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir.

 

Kanserden korunmak için sofranızda mutlaka bulunması gereken besinler

Bezelye, pırasa, taze fasulye, ıspanak, karnabahar, brokoli, kırmızılahana, karalahana, yeşillahana, pazı, turp, dereotu, soğan, sarımsak, domates, biber, ısırgan otu, keten tohumu, kimyon, soya filizi, karadut, kızılcık, kayısı, kiraz, vişne, ananas, kırmızı-kara üzüm, mandalina, portakal, limon, greyfurt, avokado, mürdüm eriği, kuş üzümü, kuş konmaz ve şalgam.

İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...