Pembe Kürleme Tuzu, (Prague Salt) Pink Crued Salt %6,25 sodyum nitrit
Pembe kürleme tuzu #1
Her türlü et, sosis, balık, pastırma, jambon, pastırma, konserve sığır eti ve yağsız dana etleri kürleme için mükemmeldir.
Pembe renk olması etlere renk vermek için deği, ürünü diğer kullanılan tuzlardan ayırt etmek içindir. Etin karakteristik pembe rengini kürleme sırasında tuzun içindeki pişirme sonrasında oluşan nitrosomiyoglobin nedeniyle sağlanır.
Bu bileşen, etlerin korunmasında yaygın olarak kullanılır ve mikrobiyal büyümeyi önlerken lezzeti arttırır. Pastırma, jambon ve salam gibi kurutulmuş etlerin yapımında onlara karakteristik renk ve tat vermek önemlidir. Formülasyonu, güvenli gıda işlemeyi teşvik ederek onu hem ev aşçıları hem de şarküteriyle ilgilenen profesyonel şefler için vazgeçilmez bir araç haline getiriyor.
Bu kür tuzunu kullanarak, bu etlerin yalnızca raf ömrünü uzatmakla kalmayıp aynı zamanda mutfak sunumlarında çekici olan karakteristik tatlara ve canlı renklere de sahip olmasını sağlarsınız.
%0,6 (binde 6'lıktır) (Gıda kodeksine uygun şekilde hazırlanmıştır)
Salamura Suda Et Yapımı 1 kg et için kullanım tarifi :
600 ml su içerisine; 27 gr pembe tuz, 33 gr tuz ve 10 gr şekeri bir kap içerisinde karıştırınız.
Daha sonra 1 kg eti hazırladığınız karışım içerisinde ağzı kapalı bir şekilde bekletiniz.
Ortalama sıcaklık:4 derece.
Fermente sucuklar için önerilen Pembe Tuz dozajı: 1,8 Kg/ 100 Kg